Росица Бакалова: Що ревете!? НДСВ и ГЕРБ сринаха образованието. ПП и ДБ само помагаха активно

Що ревете!? НДСВ и ГЕРБ сринаха образованието. ПП и ДБ само помагаха активно.

„Вече се чувствам напълно безпомощна. Нямаш авторитет пред ученика, нямаш и пред родителя. Не може да санкционираш. За какво възпитание говорим тогава и възможност за въздействие върху проблемно поведение?“, чуди се учителка от столично училище.

„От общо 1300 ученици миналата година сме наложили санкции на четирима, тази година също имаме 4-ма . Почти никакви санкции не налагаме“, посочи Асен Александров, директор на 51-во училище в столицата и председател на Сдружението на директорите. По думите му редът за налагане на елементарни санкции като забележка за 6 неизвинени отсъствия, за това, че детето пуши в района на училището или има агресивна проява, е равносилен на правен акт, който се пише, за да арестуваш някого или да се наложи дисциплинарно уволнение.

„Училището го третират като репресивен орган. Защо е този утежнен ред, защо санкции трябва да се налагат по Административно-процесуалния кодекс (АПК) ?! Ние сме нещо коренно различно от съда. Моля се на Бога да не влязат и оценките в АПК и накрая на годината родителите да съдят учителя по математика защо е написал четворки или петици“, коментира Александров. „Представете си, че имате палаво дете. Част от родителите казват: „Вземете мерки“, другата част казват: „Детето си е добре. Вие не вземате мерки“. Затова искаме някаква външна институция, която без емоции, да ни помогне какво да се направи. Ние нямаме никаква помощ, нито от общината, нито от социалните служби“, заяви той.

Автор: Росица Бакалова

Прочетете също

Любо Кольовски: В стремежа си да реанимира себе си, лидера на ГЕРБ попоглежда в миналото си и оная неубедителна и престорена роля на добрия, диалогичен, разбран и добронамерен екземпляр

В стремежа си да реанимира себе си, Главатаря на ГЕРБопитеците попоглежда в миналото си и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *